Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Aston Martin V12 Zagato



Το 1961 οι δύο εταιρίες παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δημιούργημα. Την DB4GT Zagato. Και 50 χρόνια μετά ήρθε η σειρά της Aston Martin V12 Zagato, ένα concept αγωνιστικού αυτοκινήτου, το οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 21 Μαΐου στο Villa D'Este Concorsod'Eleganza στην Ιταλία.
Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αντλεί έμπνευση από σπουδαία κλασικά μοντέλα, όπως το DB4GT Zagato, η V8 Vantage Zagato και DB7 Zagato. Το πειραματικό μοντέλο έχει «χτισθεί» επάνω στο υψηλής απόδοσης πάτωμα της V12 Vantage, με την οποία μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη. Η Aston Martin V12 Zagatoδιαθέτει ένα εντυπωσιακό γλυπτό αμάξωμα, συνδυάζοντας την ιταλική κομψότητα με τη βρετανική δύναμη. Οι εργασίες για την κατασκευή της Aston Martin V12 Zagato ξεκίνησαν το 2010. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι από αλουμίνιο, ενώ η όλη κατασκευή είναι χειροποίητη. Ο κλωβός ασφαλείας του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής αντοχής.

Στον τομέα της εμφάνισης, οι εισαγωγές του αέρα εμπρός, η εσοχές στις οποία έχουν τοποθετηθεί τα φωτιστικά σώματα πίσω και κυρίως η οροφή με τα διπλά bubble είναι στοιχεία που κάνουν την Aston Martin V12 Zagato να ξεχωρίζει.

Το αυτοκίνητο, το οποίο μετά την Villa D'Este Concorsod'Eleganza θα πάρει μέρος σε αγώνα αντοχής διαθέτει έναν V12 κινητήρα 6,0-λίτρων που αποδίδει 517 ίππους και 570 Nm ροπής. Όπως και ο V12 της Aston Martin Vantage.

Ωστόσο, το χαμηλότερο βάρος της V12 Zagato, αναμένεται να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στην τελευταία. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Η Aston Martin ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση για τον τετράωρο αγώνα VLC στο Nurburgring στις 28 του μήνα, αλλά και για τον 24ώρο αγώνα αντοχής στην ίδια πίστα, στις 25 και 26 Ιουνίου.

Όσον αφορά στο μοντέλο παραγωγής, αυτό θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου