Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Nissan Micra

Με τιμές από 10.490 ευρώ θα αρχίσει η διάθεση στην ελληνική αγορά του νέου Nissan Micra, από τα μέσα του Γενάρη. Σε πρώτη φάση το γιαπωνέζικο σούπερ μίνι θα εφοδιάζεται με κινητήρα απόδοσης 80 ίππων και αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί η τούρμπο έκδοση με 98 άλογα.

Η εμφάνιση (εξαιρετικά ελκυστική) αποτελεί το πρώτο στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον στο καινούργιο Micra, ενώ το αμέσως επόμενο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο κινητήρας.

Κάτω από το καπό του νέου Micra θα υπάρχει ένα τρικύλινδρο σύνολο 1.2 λίτρου σε δύο εκδόσεις από πλευράς ιπποδύναμης.

Στην απλή, την ατμοσφαιρική έκδοση, το μοτέρ θα αποδίδει (την διόλου ευκαταφρόνητη ισχύ) 80 ίππους ενώ οι εκπομπές CO2 θα είναι χαμηλές, μόλις 115 γραμμάρια στα 100 χλμ. Και η συγκεκριμένη έκδοση, είναι αυτή που θα εφοδιάζει σε πρώτη φάση το μοντέλο.

Στην τούρμπο έκδοσή του, το 3κύλινδρο μοτέρ του 1.2 λ. θα φθάνει τους 98 ίππους. Πάντως, παρά την αύξηση της ιπποδύναμης, οι εκπομπές CO2 θα είναι μικρότερες (σε σχέση με την ατμοσφαιρική έκδοση), μόλις 95 γραμμάρια στα 100 χλμ.

Η δεύτερη –και για πολλούς η πιο ενδιαφέρουσα – έκδοση του νέου Micra θα λανσαριστεί στην ευρωπαική αγορά την άνοιξη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου