Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

GTA Spano


Ο πολυπρωταθλητής οδηγός ράλι Σάινθ, ο οποίος συχνά – πυκνά ακούμε να αναφέρεται ως «βασιλιάς Κάρλος» ή «ματαντόρ» για πολλά χρόνια ήταν στην Ισπανία πολύ πιο δημοφιλής ακόμη και από την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν αυτή μεσουρανούσε στο ευρωπαικό ποδοσφαιρικό στερέωμα στα τέλη της 10ετίας του 1990 και στις αρ΄χες του νέου αιώνα.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να μεταστρέψει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του, οι οποίοι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν … άρρωστοι με το Moto GP.

Και τώρα έρχεται ένα supercar, το περιορισμένης παραγωγής GTA Spano να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Πρόκειται για ένα όχημα που θα κάνει τους ιδιοκτήτες των Lamborghini να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωση να έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν μια αλλαγή αφήνοντας πίσω τους το εντυπωσιακό ιταλικό supercar.

To GTA Spano τροφοδοτείται από έναν V10 κινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος και αποδίδει 780 ίππους. Η εν λόγω ιπποδύναμη επιτρέπει στο ισπανικό supercar να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 350 χλμ. / ώρα.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό εξαιρετικών υλικών όπως είναι το Kevlar, τα ανθρακονήματα, το τιτάνιο

Το αυτοκίνητο «κάθεται» πάνω σε ζάντες 19 ή 20 ιντσών και ελαστικά Pirelli P Zeros.

Το GTA Spano ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες τα τελικά τεστ στην πίστα της Βαλένθια, με οδηγούς τους José Manuel Pérez Aicart και Borja García. «Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε ποτέ δοκιμαστεί σε αυτήν την πίστα» επεσήμαναν και οι δύο οδηγοί για το supercar που θα διατίθεται το αμέσως προσεχές διάστημα στην τιμή των 725.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου