Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Mini Paceman

Όταν η Mini (έχοντας περάσει υπό τον έλεγχο της BMW) παρουσίαζε την επανέκδοση του θρυλικού μοντέλου, ασφαλώς δεν μπορούσε να περιμένει την τεράστια απήχηση που θα είχαν τα αυτοκίνητά της στο καταναλωτικό κοινό.
Αυτή η απήχηση στάθηκε αφορμή ώστε η βρετανική φίρμα να παρουσιάσει διάφορες εκδόσεις, ώστε να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Έτσι, μετά την τρίθυρη χατς μπακ έκδοση του Mini, ακολούθησε το καμπριολέ μοντέλο. Μετά από αυτό ήρθε η σειρά του βάγκον Clubman και το crossover Countryman είναι αυτό που την συγκεκριμένη στιγμή ολοκληρώνει τη γκάμα των Mini. Το Countryman, υπάρχει πλέον σε αγωνιστική έκδοση WRC καθώς και στην έκδοση
Ντακάρ.

Ενώ λοιπόν οι φήμες ήθελαν να ακολουθούν οι speedsters και κουπέ, η Mini κάνει την έκπληξη. Χωρίς να αφήνει στην άκρη τις δύο αυτές εκδόσεις – θα τις δούμε μέσα στο 2011 να κυκλοφορούν στους δρόμους- φέρνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ την έκδοση Paceman.

Το Paceman, είναι ουσιαστικά ένα Countryman χωρίς τις δύο πίσω πόρτες. Είναι η σειρά του να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο ως πρωτότυπο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βγει άμεση στην παραγωγή.

Η BMW η μητρική εταιρεία της Μίνι αποκαλεί το Paceman ένα «Sports Activity Coupe» (σαν την BMW X6) και επιμένει ότι είναι το πρώτο του είδους του στην κατηγορία των premium μοντέλων.

Σύμφωνα με την φίρμα, το Mini Paceman είναι εφοδιασμένο με το μοτέρ που κινεί την έκδοση JCW , που αποδίδει με την βοήθεια turbo 211 ίππους. Το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης που χρησιμοποιείται στο Countryman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου