Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Kia KV7


Αν πιστέψουμε τα όσα ισχυρίζεται η Kia, τότε πραγματικά με το KV7 κάνει την υπέρβαση παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που όμοιό του δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Και κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις επειδή πρόκειται για ένα πολύ φουτουριστικό concept το οποίο η κορεάτικη φίρμα υποστηρίζει πως «είναι πολύ κοντά σε αυτό που τελικά θα περάσει στην παραγωγή»
Η Kia λοιπόν επέλεξε την παραμονή των Χριστουγέννων για να παρουσιάσει με φωτογραφίες στο διαδίκτυο το νέο της πειραματικό μοντέλο της το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (Ιανουάριο) και φέρει την ονομασία KV7.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο χαρακτηρίζεται ως crossover / SUV, αφού συνδυάζει κλασικά στοιχεία και των δύο αυτών κατηγοριών. Το KV7 διαθέτει περιστρεφόμενα καθίσματα και μίνιμαλ ταμπλό. Όμως, ας μην γελιόμαστε. Τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι δύο.

Πρώτον, το πάτωμα από ξύλο. Η Kia αποφάσισε να ξεφύγει από την κλασική συνταγή της μοκέτας και προτίμησε το ξύλο για την επένδυση του πατώματος.

Δεύτερο, και σαφώς πιο εντυπωσιακό, η πίσω πόρτα , που ανοίγει από την πλευρά του συνεπιβάτη και είναι τύπου gullwing. Μεσαία κολώνα δεν υπάρχει για να είναι εύκολη και άνετη η πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Ο στόχος της Kia με το KV7 concept είναι να κάνει ένα νέο «δραματικό σημείο αναφοράς στον χώρο του ντιζάιν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου