Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Lamborghini Urus

Λίγες μόλις ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Πεκίνου, το φως της δημοσιότητας βλέπει, μέσω διαρροών στο διαδίκτυο, το νέο πολυτελές SUV μοντέλο της Lamborghini.
Το γύρο του διαδικτύου πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες οι πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου Urus της Lamborghini, με άλλα λόγια, του νέου πολυτελούς SUV concept μοντέλου της ιταλικής εταιρείας, το οποίο αναμένεται μέσα στα προσεχή χρόνια να αποτελέσει το τρίτο κατά σειρά όχημα που θα παράγεται δίπλα από τη νέα Gallardo και την εντυπωσιακή Aventador. Σχεδιαστικά, όπως ξεκάθαρα καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό από κάθε γωνιά SUV, με γωνιώδες όσο και σφηνοειδές σχήμα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, το οποίο φέρει αρκετές ομοιότητες με την επίσης πρωτότυπη 4θυρη Estoque, αλλά και με το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της Lamborghini (Aventador).
Εκτός από τις τεράστιες εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα, πόλος έλξης για το 5μετρο, όπως φημολογείται, Urus είναι τα μικρά φωτιστικά σώματα εμπρός, η έντονη κλίση του τελειώματος της οροφής, επιλογή που παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο, τα ακόμα πιο στενά σε πλάτος πίσω φώτα, οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ο… προκλητικός πίσω διαχύτης, τα τονισμένα πίσω φτερά, καθώς βέβαια και απουσία χειρολαβών από τις πόρτες αλλά και εξωτερικών καθρεπτών, τη θέση των οποίων έχουν πάρει ειδικά σχεδιασμένες κάμερες.
Πολύ εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει 4θεσια διάταξη παραπέμποντας σχεδιαστικά σε μαχητικό αεροσκάφος! Η χρήση ανθρακονημάτων αλλά και άλλων… ακριβών υλικών, σε συνδυασμό με την προχωρημένη αισθητική προσέγγιση του πίνακα οργάνων αλλά και της κεντρικής κονσόλας, δημιουργούν μια άκρως εξεζητημένη εικόνα, η οποία δε θυμίζει σε τίποτα εκείνη των ανταγωνιστικών μοντέλων. Με την ευκαιρία, αξίζει να σημειώσουμε πως «στόχος» της Lamborghini με το νέο Urus, είναι αφενός η επερχόμενη από το στρατόπεδο της Maserati Kupang, αφετέρου η νέα πρόταση της Bentley στην κατηγορία των «μεγάλων» SUV.
Προς το παρόν, επίσημες πληροφορίες αναφορικά με τις επιλογές των Ιταλών σε σχέση με τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν. Με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις, το Urus, το οποίο αναμένεται να βασιστεί στο δάπεδο του νέου Q7 της Audi, κάτω από το καπό του θα φιλοξενείται μια βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα της Lamborghini, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 600 πλέον ίππους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το Γκρουπ VW να κάνει την έκπληξη τοποθετώντας είτε τον παραπάνω κινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, είτε τον νέο υπερτροφοδοτούμενο 4λιτρο V8 κινητήρα του, τον οποίο ξέρουμε από τα Audi S6 και S7 καθώς και από τη νέα Bentley Continental GT.
Έως ότου όμως επιβεβαιωθούν και επίσημα σε λίγες μέρες από σήμερα τόσο οι παραπάνω πληροφορίες όσο και περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του, ας απολαύουμε απλά το… παρουσιαστικό του νέου SUV μοντέλου της Lamborghini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου