Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στα σκαριά το 7θέσιο Mini


Μετά το πράσινο φως των Γερμανών για την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του Mini Beachcomber, η εταιρεία φαίνεται να έχει στα σκαριά μια ακόμα ενδιαφέρουσα παραλλαγή του δημοφιλούς της μοντέλου.
Αυτή τη φορά, όπως αναφέρουν πηγές του εξωτερικού, πρόκειται για μια 7θέσια έκδοση, βασισμένη ασφαλώς στο αμάξωμα του νέου Countryman, με τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό και διευρυμένο μήκος μεταξονίου κοντά στα 2,7 μέτρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το 7θσιο Mini, που σε διαστάσεις πλέον κάθε άλλο παρά… μίνι θα είναι, θα ονομάζεται Countryman Plus, προσφέροντας την επιπλέον πρακτικότητα, αλλά και τους παραπανίσιους χώρους που αναζητά σήμερα μια πολυμελής οικογένεια ή παρέα. Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, οι Γερμανοί δεν σκοπεύουν να προβούν σε αλλαγές, με εξαίρεση ίσως το βαθμό απόσβεσης της ανάρτησης, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις αυξημένες –λόγω χαρακτήρα και μεγέθους- μεταφορικές απαιτήσεις.

Σε εμπορικό επίπεδο, στόχος του Countryman Plus είναι τα μεγάλα-ευρύχωρα SUV, όπως το Nissan Qashqai+2, αλλά και τα παραδοσιακά MPV μοντέλα του είδους, όπως είναι για παράδειγμα το VW Touran. Επίσημη επιβεβαίωση από το στρατόπεδο των Γερμανών για όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, επομένως ούτε και το ακριβές χρονοδιάγραμμα που να συνδέεται με τον ακριβή χρόνο παρουσίασης του συγκεκριμένου μοντέλου τις κατά τόπους αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου