Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η νέα McLaren MP4 12C σε έκδοση 2+2 θέσεων


Οι φήμες για διεύρυνση της γκάμας του βρετανικού supercar συνεχίζονται, με τις νεότερες πληροφορίες να μιλούν για μια 4θεσια παραλλαγή της MP4 12C, που θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με τη 2θεσια.
Στόχος της McLaren Automotive είναι η επέκταση της γκάμας της νέας MP4 12C και η δημιουργία μιας νέα «οικογένειας» πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, η οποία, στο εγγύς μέλλον, αναμένεται να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες γερμανικές, με αιχμή του δόρατος ασφαλώς εκείνη της Porsche 911. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος –προφανώς- θα είναι διαφοροποιημένος, ούτως ώστε πίσω από τις θέσεις των εμπρός επιβατών να καταστεί εφικτή η φιλοξενία δύο ακόμα ανθρώπων, έστω και με ορισμένες παραχωρήσεις.
Στα μηχανικά μέρη της 2+2 θέσεων MP4 12C δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις –για ποιο λόγο άλλωστε;- με τον bi-turbo V8 κινητήρα να αποδίδει 600 ίππους εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα άνω των 320 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο πολύ κοντά στα 3,5 δλ. Ασφαλώς, το πλαίσιο (μπανιέρα) θα είναι και εδώ κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε λογικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου