Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αναβίωση για το Honda S2000


Μπορεί η παραγωγή του να σταμάτησε επίσημα το 2009, ωστόσο οι Ιάπωνες της Honda φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο αναβίωσης του 2θέσιου S2000. Αυτή τη φορά, όμως, με διαφορετική μορφή, χαρακτήρα και ενδεχομένως όνομα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και βασίζονται σε πληροφορίες άμεσα συνδεδεμένους με κύκλους της Honda, το νέο roadster της ιαπωνικής εταιρείας θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου που χρησιμοποιεί σήμερα το Jazz, συνδυάζοντας πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του γνωστού μας S2000 και του απλού σε κατασκευή και «ελαφριού» σε βάρος Beat (βλ. φωτογραφία), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1991 χρησιμοποιώντας την εποχή εκείνη έναν 12βάλβιδο, 3κύλινδρο κινητήρα 656 κ.εκ. με αποδοση 66 ίππων/8.100 σ.α.λ. Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το όλο project βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η παρουσίαση ενός τέτοιου μοντέλου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από τρία χρόνια από σήμερα.

Μάλιστα, εικάζεται ήδη ότι οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας σκοπεύουν να δημιουργήσουν με το νέο τους αυτό roadster το σύγχρονο αντι–MR2, με την πρόβλεψη ότι ο κινητήρας του θα βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του κόμπακτ σε διαστάσεις αμαξώματος και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Στο ίδιο μήκος κύματος και με δεδομένη την οικολογική στροφή της μάρκας τα τελευταία χρόνια, το νέο αυτό Roadster είναι πολύ πιθανό να υιοθετεί την υβριδική τεχνολογία κίνησης της Honda, κατά τα πρότυπα του μικρού κουπέ της εταιρείας (λέγε με CR-Z), αυτή τη φορά όμως με μεγαλύτερη των 124 ίππων συνδυαστική ισχύ ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου