Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

To ανανεωμένο Citroen C4 στο car&auto


Σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά, το νέο C4 έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις: Είναι κατά 5cm μακρύτερο, 2cm πλατύτερο και 3 εκατοστά ψηλότερο και έρχεται με μια νέα εξωτερική σχεδίαση. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πιο επιθετικοί προβολείς, μια πιο τολμηρή μάσκα, εκτεταμένη χρήση χρωμίου , οροφή που διαθέτει –πλέον- αεροτομή, πίσω προφυλαχτήρα στον οποίο ενσωματωθεί ο διαχύτης. Επίσης σύγχρονης σχεδίασης είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα. Αν μη τι άλλο, η εξωτερική εμφάνιση του νέου μοντέλου παραπέμπει στο (εντυπωσιακό) πρωτότυπο DS High Rider.



Το νέο C4 δείχνει πιο στιβαρό και σαφώς πιο ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα όπως τα VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Toyota Auris, Renault Megane κ.ά. με τα οποία θέλει να αντιπαρατεθεί στην σκληρή «μάχη» της μικρομεσαίας κατηγορίας (segment C).

Στο εσωτερικό, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και το ταμπλό του νέου C4 είναι το ίδιο με αυτό του DS High Rider, το οποίο και θα αντικαταστήσει το C4 Coupe.

Το νέο C4 θα διατίθεται με νέα γκάμα κινητήρων –πιθανότητα θα υπάρξει και υβριδική έκδοση με HDi (ντίζελ) συμβατικό κινητήρα. Επίσης θα είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλη την γκάμα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου το σύστημα τελευταίας γενιάς Stop & Start που βοηθά στην μείωση των εκπομπών ρύπων και φυσικά στην μείωση της κατανάλωσης βενζίνης.

Ο κατάλογος των τεχνολογιών που προσφέρονται για τη C4 περιλαμβάνει: EGS (Electronic Gearbox System), hill start assist, αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα ειδοποίησης του οδηγού στην αλλαγή λωρίδας, προβολείς Xenon διπλής λειτουργίας , σύστημα παρακολούθησης τυφλών, cruise control και μια πρωτοποριακή νέα υπηρεσία που ονομάζεται eTouch.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το νέο C4. Περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Το μικρομεσαίο Citroen αναμένεται να αρχίσει να πωλείται στα μέσα του προσεχούς φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου