Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Gordon Murray T. 25



Σε αυτή την λογική κινείται και το Gordon Murray T. 25. Όπως προκύπτει από το όνομά του, πρόκειται για ένα μοντέλο πόλης το οποίο σχεδίασε ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από μια από τις ενδοξότερες στιγμές της αυτοκίνησης, το θρυλικό supercar McLaren F1. Και ο άνθρωπος αυτός είναι ο Βρετανός Gordon Murray.

Το νέο δημιούργημά του, αν είναι και λιλιπούτειο σε διαστάσεις, εν τούτοις έχει… δανεισθεί κάποια από τα χαρακτηριστικά της McLaren F1. Και αυτά είναι κατ΄ αρχήν η διάταξη των τριών καθισμάτων στο εσωτερικό. Μια διάταξη που επιτρέπει στον οδηγό να κάθεται στο κέντρο και λίγο πιο μπροστά από τους δύο επιβάτες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του.
Ένα άλλο στοιχείο που θυμίζει supercar είναι ο σχεδιασμός του cockpit, όπως επίσης το τιμόνι (μοιάζει με αυτό της Lotus Elise) και τα μπουτόν στο ταμπλό.

Το Gordon Murray T. 25 έχει μήκος 2.4m, πλάτος 1.3m και ύψος 1.6m. Και είναι μικρότερο από το Smart Fortwo (είναι διαστάσεων 2.7x1.6x1.5m).

Το Gordon Murray T. 25 εξοπλίζεται με ένα 3κύλινδρο αλουμινένιο κινητήρα 660 κ.ε. ο οποίος αποδίδει 51 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 575 κιλά.

Το μοντέλο πόλης επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 16,2 δευτερόλεπτα, η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 145 χλμ. / ώρα ενώ η μέση κατανάλωση μετρήθηκε σε μόλις 3,83 λίτρα στα 100 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου