Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Volvo S80

Aπέναντι στο λόμπι των πολυτελών αυτοκινήτων, το S80, η ναυαρχίδα της Volvo, δείχνει αξιόμαχη, τόσο από πλευράς τεχνολογίας και εξοπλισμού, όσο και στην εικόνα. Η ανανέωση της δεύτερης γενιάς του μοντέλου, που ακολουθεί πιστά το σύγχρονο οικογενειακό look της Volvo, το κάνει να δείχνει πιο compact και στιβαρό, χάρη στη μεγαλύτερη μάσκα, στο ανασηκωμένο προφίλ του καπό και στα χαμηλότερα τοποθετημένα και τραβηγμένα στο πλάι εμπρός φώτα. Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα είναι πλέον τεχνολογίας LED. Πέντε επιβάτες θα μετακινηθούν βολικά στο S80, ενώ οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τα 4.851x1.861x1.490 για ΜxΠxΥ, με χώρο αποσκευών στα 480 λίτρα. Σχεδιαστικά το εσωτερικό είναι πολύ ευχάριστο. Ξεχωρίζει η λεπτή κεντρική κονσόλα και το εντυπωσιακό ηχοσύστημα, ενώ τα υλικά κατασκευής είναι πολύ υψηλής ποιότητας, όπως η συναρμολόγηση και το τελικό φινίρισμα.
Στο δρόμο, το S80 δείχνει με το "καλημέρα" πως στοχεύει στην άνεση. Η θέση οδήγησης είναι αναπαυτική και τα επίπεδα θορύβου χαμηλά, ενώ ο εξοπλισμός υπερ-αντάξιος της κατηγορίας. Πάντως, στις εγκάρσιες ανωμαλίες, οι αναρτήσεις δεν έχουν τη θεαματική απορροφητικότητα που εμφανίζει το γερμανικό κατεστημένο. Από την άλλη, το ελαφρύ τιμόνι, οι τονισμένες κλίσεις και οι μάλλον πλαδαρές αντιδράσεις του πλαισίου κάνουν εξαρχής σαφές στον οδηγό, πως το S80 δίνει προτεραιότητα στο να τον μεταφέρει ατσαλάκωτο, παρά να τον κάνει να πλεύσει σε πελάγη οδηγικής ευτυχίας! Πάντως η οδική συμπεριφορά δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού τα πάντα συμβαίνουν προοδευτικά και τα φρένα εμπνέουν εμπιστοσύνη. Αυτά που αξίζει αναφοράς βέβαια είναι η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα με κάμερες για τις τυφλές γωνίες (BLIS, με 1.125 ευρώ) και το Drive Alert System (950 ευρώ), που ειδοποιεί τον οδηγό για εμπόδιο μπροστά, αν είναι αφηρημένος.
Από πλευράς κινητήρων διατίθεται με τρία σύνολα, 2,0/2,5 και 3,0 λίτρων. Οι ιπποδυνάμεις είναι 203/231 και 304 ίπποι, ενώ τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 7,9/7,3 και 6,9 δλ. αντίστοιχα. Η κατανάλωση είναι τα 7,9/8,6 και 11,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Οι τιμές του S80 ξεκινούν από τις 40.520 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου