Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Έρχεται η νέα Lamborghini Murcielago

Και το όνομα αυτής, Lamborghini Jota. Με άλλα λόγια, η νεότερη ναυαρχίδα της ιταλικής εταιρείας από τη Σαντ’ Άγκατα και συγχρόνως ένα μοναδικό σε προδιαγραφές και δυνατότητες supercar.
Με τη συγκεκριμένη –όχι και τόσο αποκαλυπτική- φωτογραφία που δόθηκε μόλις χθες στη δημοσιότητα, οι Ιταλοί της Lamborghini επιχειρούν να δημιουργήσουν τη δέουσα… ατμόσφαιρα γύρω από το νέο τους υπερόπλο, που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν θα ονομάζεται Murcielago, αλλά Jotα. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου για τους… κοινούς θνητούς θα πραγματοποιηθούν στην Έκθεση του Παρισιού, ωστόσο μερικοί τυχεροί, νυν ιδιοκτήτες Lamborghini, θα έχουν από τον Ιούλιο ήδη τη δυνατότητα να την αντικρίσουν από κοντά και να την… περιεργαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία. Έως τότε, μπορούμε να απολαύσουμε τις σχεδιαστικές προτάσεις που τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.



Από εκεί και πέρα τώρα, νεότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές της νέας Jota, δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί (είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα). Με βάση όμως τις έως τώρα «διαρροές», το εντυπωσιακό supercar από τη Σαντ’ Άγκατα θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού, που θα έχει χωρητικότητα περί τα 7,0 λίτρα και ισχύ κοντά στους 700 ίππους. Το πλαίσιο της Jota αναμένεται να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, αντί από ατσάλι, με το συνολικό βάρος να περιορίζεται στα 1.500 κιλά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το μήκος του αμαξώματος θα είναι μικρότερο σε σχέση με εκείνο της Murcielago, όχι όμως και το μεταξόνιο του. _Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου