Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νέο Ford Mondeo


Με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές εντός και εκτός, σε συνδυασμό με τον νέο 2λιτρο EcoBoost κινητήρα των 203 ίππων της Ford, το Mondeo ρίχνεται ξανά στη μάχη της μεσαίας οικογενειακής κατηγορίας.
Διατηρώντας αναλλοίωτες τις βασικές σχεδιαστικές του γραμμές, το ανανεωμένο Mondeo διαφοροποιείται σήμερα στον τομέα της αισθητικής, κυρίως χάρη στη νέα μάσκα, που κοσμείται πλέον από επενδύσεις χρωμίου και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος ενσωματώνει τα τύπου LED φώτα ημέρας. Πίσω, η μοναδική ουσιαστική αλλαγή αφορά τα «φρεσκαρισμένα» φωτιστικά σώματα, επίσης τεχνολογίας LED. Αν και δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες του εσωτερικού, οι πληροφορίες μας μιλούν για μικρές επεμβάσεις στο εσωτερικό τμήμα των θυρών και την κεντρική κυρίως κονσόλα.
Στα highlights του νέου Mondeo ανήκει φυσικά ο νέος (αν και ήδη γνωστός, από το νέο C-Max) υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost 2λιτρος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει τελικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ford, 240 ίππους. Νέος είναι και ο 2,2 Duratorq TDCi πετρελαιοκινητήρας της γκάμας, απόδοσης 200 ίππων. Και οι δύο, προκειμένου να αποδίδουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ, αλλά και για να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τόσο την κατανάλωση, όσο και τις εκπομπές ρύπων, εφοδιάζονται με τα πλέον σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας της Ford(βλ. ECOnetic Technologies), στα οποία συμπεριλαμβάνονται εκείνο της φόρτισης της μπαταρίας κατά τη διαδικασία του φρεναρίσματος (Smart Regenerative Charging), αλλά και το Active Grille Shutter System, το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά μεταβάλλοντας τη ροή του αέρα στο σύστημα ψύξης και το εσωτερικό του κινητήρα γενικότερα, προκειμένου να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις του οχήματος ή αντίθετα να αυξηθεί η ροή του κρύου αέρα στα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα της γκάμας, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με το νέο 6ταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (Ford Power Shift) της εταιρείας.
Το επίσημα… δημόσιο ντεμπούτο του νέου Ford Mondeo αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου