Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ferrari 458 Italia Spider


Τη λύση της μεταλλικής οροφής αντί της μαλακής υφασμάτινης φαίνεται να υιοθετεί η Ferrari παρουσιάζοντας σε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια από σήμερα την ανοιχτή έκδοση της εντυπωσιακής 458 Italia.
Αν και τα αρχικά σχέδια των ιθυνόντων από το Μαρανέλο για τη νέα 458 Italia Spider πρόκριναν, ως γνήσιο/καθαρόαιμο Roadster, τη λύση της μαλακής αναδιπλούμενης οροφής, την τελευταία όπως φαίνεται στιγμή η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε, έναντι της ακριβότερης και βαρύτερης μεταλλικής. Οι λόγοι; Προφανώς, όχι μόνο αισθητικοί, αφού η σκληρή οροφή είναι αν μη τι άλλο σε θέση να εξασφαλίσει υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας την… κακιά στιγμή, καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στο σύνολο του αμαξώματος και αυξημένο… πολιτισμό στο κόκπιτ. Απ’ ότι φαίνεται, η εμπειρία των Ιταλών της Ferrari από την California, αλλά και τα θετικά σχόλια από όσους την εμπιστεύτηκαν, παίζουν το ρόλο τους.
Από εκεί και πέρα και έως ότου επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, να προσθέσουμε ότι στα μηχανικά μέρη της Spider δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την «κλειστή» 458 Italia, με τον κορυφαίο V8 κινητήρα των 4,5 λίτρων των Ιταλών να συνεχίζει να αποδίδει 570 ίππους και 55+ χλγμ. ροπής, εξασφαλίζοντας στο οριακά βαρύτερο αμάξωμα, σε συνδυασμό με το «διπλόδισκο» κιβώτιο των 7 σχέσεων, μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου