Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

H Alfa Romeo 8C GTA



Μια ακόμα Gran Turismo Alleggeritta έκδοση έχει στα σκαριά η Μιλανέζικη φίρμα, αυτή τη φορά με βάση την πάντοτε εντυπωσιακή 8C Competizione και αφορμή την 100η επέτειο της.
Όπως συνέβη και με την «κανονική» έκδοση του ιταλικού supercar, δεν θα πρόκειται για ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής, αλλά για μια μοναδική κατασκευή συλλεκτικού και όχι μόνο χαρακτήρα. Θέλοντας να δώσει μια διαφορετική πνοή στα 100α γενέθλια της, η Alfa Romeo ετοιμάζεται για την «αποκάλυψη» της 8C GTA, η οποία –διόλου τυχαία- θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα. Για την περίσταση, το αμάξωμα θα διαθέτει κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα, που θα τονίζουν τον εξεζητημένο χαρακτήρα της κατασκευής διαφοροποιώντας την συγχρόνως από την απλή 8C. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αμάξωμα θα είναι κατά 150 περίπου κιλά ελαφρύτερο, χάρη στην προσεκτική δίαιτα στην οποία έχει υποβληθεί το σύνολο του αμαξώματος, αλλά και στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων τόσο στις εσωτερικές, όσο και στις εξωτερικές της επιφάνειες.
Χάρη στο στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενδυνάμωση του γνωστού 4,7 V8 κινητήρα της Ferrari, η μέγιστη ισχύς του οποίου αναμένεται να αγγίξει τους 507 πλέον ίππους, οι επιδόσεις του ιταλικού αυτού υπερ-αυτοκινήτου αναμένονται ακόμα πιο καταιγιστικές. Συγκεκριμένα, η τελική ταχύτητα θα είναι 320+ χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα απαιτούνται λιγότερα από 4 δλ. Όσον αφορά στο στήσιμο του ιταλικού κουπέ, οι πληροφορίες μιλούν για ακόμα πιο σφικτές σε ρύθμιση αναρτήσεις, πιο βαρύ σε αίσθηση τιμόνι, ταχύτερες αλλαγές στο 6τάχυτο, σειριακού τύπου κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και φρένα με ακόμα πιο αγωνιστική ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.
Πόσο πρόκειται να κοστίσουν όλα τα παραπάνω για τους ελάχιστους τυχερούς που θα την αποκτήσουν; Αν και επίσημα τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, το οικονομικό τίμημα για την απόκτηση της συγκεκριμένης GTA υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου