Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

H αλήθεια για τα "πράσινα" και "βρώμικα" μοντέλα

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, οι ρύποι που εκπέμπει είναι κατά 5 φορές μεγαλύτεροι από αυτούς του Toyota iQ (99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στο χιλιόμετρο)που κέρδισε τον τίτλο του πιο πράσινου αυτοκινήτου στην Αγγλία. "Με τις εκπομπές ρύπων να είναι κατά πέντε φορές μεγαλύτερες από ό, τι σε ένα πράσινο αυτοκίνητο, η Lamborghini είναι ο ταύρος στο υαλοπωλείο του περιβάλλοντος", δήλωσε ο Andrew Davis, διευθυντής της ETA.



"Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ λίγα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας στους δρόμους ενώ υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινά για αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους", πρόσθεσε.

Η ομάδα ανέφερε ότι εξέτασε πάνω από 5.000 αυτοκίνητα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κατάταξή τους έγινε με βάση την ιπποδύναμη, τις εκπομπές καυσαερίων, την αποδοτικότητα των καυσίμων και τον θορύβου που παράγουν. Η ETA είπε επίσης ότι πραγματοποίησε δημοσκόπηση μεταξύ 1.500 Βρετανών οδηγών από την οποία προέκυψε ότι οι Σκωτσέζοι είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό (42%) μεταξύ εκείνων που σκέφτονται να αγοράσουν ένα μικρότερο αυτοκίνητο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρήση του οχήματός τους. Αντίθετα, αυτοί που ζουν στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας υιοθετούσαν σε μικρότερο ποσοστό (34%) μια τέτοια λύση.

Και κάτι που δεν έχει ειπωθεί στην συγκεκριμένη ιστορία. Το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η ΕΤΑ δεν αναφέρει πως supercar όπως η Lamborghini Murcielago και η Ferrari 612 Scaglietti, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή από πλευράς των ρύπων που εκπέμπουν, σπάνια θα τα δεις να κυκλοφορούν στους δρόμους. Σε αντίθεση με τοToyota iQ ή το Honda Insight μοντέλα τα οποία συναντάς μονίμως στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Κρίνοντας λοιπόν με βάση τα χιλιόμετρα που κάνει ένα supercar και ένα απλό αυτοκίνητο το χρόνο, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως σε βάθος χρόνου οι συνολικές εκπομπές ρύπων μιας Lamborghini Murcielago και μιας Ferrari 612 Scaglietti είναι χωρίς ουσιαστικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Top 10 των αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων:

1. Lamborgini Murcielago
2. Ferrari 612 Scaglietti
3. Bentley Motors Brooklands
4. Bentley Motors Arnage
5. bentley Motors Azure
6. Ferrari 599 GTB Fiorano
7. Bentley Motors Continental
8. Aston Martin V12 Vantage
9. Cadillac Escalade
10. Rolls Royce Phantom

Top 10 μοντέλων με τη χαμηλότερη κατανάλωση:

1. Toyota iQ
2. Honda Insight
3. Volkswagen New Polo
4. Toyota Yaris
5. Toyota Prius
6. Nissan Pixo
7. Suzuki Alto
8. Honda Civic Hybrid
9. Ford Fiesta
10. Mazda 2

Top 10 αυτοκινήτων με την υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου:

1. Lamborghini Murcielago
2. Ferrari 612 Scaglietti
3. Bentley Motors Brooklands
4. Bentley Motors Arnage
5. Bentley Motors Azure
6. Ferrari 599 GTB Fiorano
7. Bentley Motors Continental
8. Aston Martin V12 Vantage
9. Cadillac Escalade
10. Ferrari 430 Scuderia

Tοp 10 αυτοκινήτων με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου:

1. Smart Fortwo
2. Volkswagen New Polo
3. Ford Fiesta
4. Vaixhall Corsa
5. Seat Ibiza
6. Peugeot 207
7. Volvo C30
8. Volkswagen Polo
9. Citroen New C3
10. Toyota Prius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου