Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Επίσημες λεπτομέρειες για το νέο VW Lupo


Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα σημαντικά τεχνικά στοιχεία και αρκετές λεπτομέρειες για το νέο Lupo, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2011 υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά γνωρίσματα του πρωτότυπου Up.
Όπως αποκαλύφθηκε στο γερμανικό τύπο, το νέο VW Lupo θα παρουσιαστεί αρχικά σε 2θυρη έκδοση, με την τιμή αγοράς της να ξεκινά από τα 8.500 ευρώ (στις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης). Το συνολικό μήκος του αμαξώματος, το οποίο θα κληρονομεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του Up!, που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2007, δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα 3,45 μέτρα.
Από πλευράς κινητήριων συνόλων, ήδη από το λανσάρισμά του διαθέσιμος θα είναι ένας νέος 3κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 1.000 κ.εκ., ο οποίος θα αποδίδει 60 ίππους. Αμέσως μετά, τη γκάμα των διαθέσιμων επιλογών θα συμπληρώσει ένας ολοκαίνουργιος 4κύλινδρος κινητήρας, με αντίστοιχη χωρητικότητα και υπερτροφοδότη (TFSI), ο οποίος θα αποδίδει 85 ίππους. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, για τους τυχερούς κατοίκους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, τη γκάμα θα πλαισιώνει και ένας 3κύλινδρος ντίζελ, με χωρητικότητα 1,2 λίτρων και απόδοση 75 ίππων.


Έναν περίπου χρόνο μετά το λανσάρισμα του 2θυρου Lupo, οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν την 4θυρη παραλλαγή του, η οποία θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο συνολικό μήκος. Συνολικά, ο ετήσιος στόχος πωλήσεων της εταιρείας και για τις δύο εκδόσεις αμαξώματος είναι οι 600.000 μονάδες. Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως ήδη η εταιρεία ετοιμάζει τα πλάνα της για την προσθήκη και μιας ηλεκτρικής έκδοσης του Lupo, στα πρότυπα του E-Up, που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2009 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου