Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Lamborghini Navarra Concept

Ειδικά σε έναν χώρο όπως η αυτοκίνηση, όπου όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς η φαντασία πρέπει να τρέχει πιο γρήγορα και από τα ανθρώπινα αντανακλαστικά.

Η Lamborghini τους τελευταίους μήνες αναζητά το καινούργιο μοντέλο που θα αντικαταστήσει, το καταπληκτικό μεν, αλλά παρωχημένο δε, Murcielango. Σχέδια όπως αυτά των Cnossus, Minotauro, Miura Nuovo, Conquisto, Furia και Toro LA690-4 έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η ιταλική φίρμα δε δείχνει να έχει βρει αυτό που θέλει.

Με το Murcielango άφησε λίγο χώρο πριν το ταβάνι. Η σχεδιαστική μελέτη του Αμερικάνου, Άνταμ Ντένινγκ, ακούει στο όνομα Navarra και έρχεται να καλύψει οποιοδήποτε κενό υπήρχε. Τουλάχιστον, αυτή είναι η πρόθεση του Ντένινγκ.

Ο εν λόγω κύριος εργάζεται για την εταιρία Lochheed Martin USA, εταιρία που ειδικεύεται στην εξέλιξη συστημάτων άμυνας και προηγμένης τεχνολογίας και πάνω στη βαθιά του σκέψη να υπερκεράσει τις υπόλοιπες προτάσεις, απλά τις "πάντρεψε". Αφού, όπως δηλώνει ο ίδιος: "Προσπάθησα να φανταστώ όλες τις ναυαρχίδες V12 της Lamborghini, από το Miura μέχρι το Murcielago και τότε δημιούργησα ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν θα ανήκει μόνο σε αυτήν την ομάδα, αλλά θα είναι αποτέλεσμα αυτών των αυτοκινήτων.

Εμπνεύστηκα πολύ από την La Pieta του Μιχαήλ Άγγελου. Οι επιφάνειες και τα οργανικά σχήματα του Navarra είναι εμπνευσμένα από τον τρόπο με τον οποίο ρέει το ένδυμα της Παναγίας προς τα κάτω και διπλώνει προς τα πάνω".

Ο Ντένινγκ έχει μάστερ στο σχεδιασμό αυτοκινήτων από το Scuola Politecnica di Design του Μιλάνου. Η φαντασία του πέρα από το σχεδιασμό επεκτείνεται και στο μηχανικό σκέλος, το οποίο θα πλαισιώνεται από κινητήρα V12 και θα παράγει από 650- 750 άλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου