Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Aston Martin Gauntlet

Δουλεύοντας πάνω σε ήδη όμορφα μοντέλα, όπως για παράδειγμα την καλλίγραμμη Chevrolet Corvette αλλά και την Ferrari , κατάφερε να κάνει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα να φαίνονται ακόμα καλύτερες. Η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που κέρδισε την προσοχή Sahin είναι η Aston Martin. Και το τελευταίο του δημιούργημα η Aston Martin Gauntlet.



Ο στόχος του Sahin στην σχεδίαση της Gauntlet ήταν να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο της κορυφαίας φίρμας, συγχρόνως όμως θα είναι τόσο από τεχνικής όσο και αισθητικής πλευράς παρόμοιο με αυτά που απαρτίζουν την γκάμα της Aston Martin.

Η Aston Martin Gauntlet είναι ένα μοντέλο με χαρακτήρα , που σέβεται την ιστορία και το όνομα της εταιρίας. Συνδυάζει τις διαχρονικές γραμμές των σύγχρονων Aston Martin με νέα και μοντέρνα στοιχεία. Ο σκοπός ήταν να βρεθεί η τέλεια (αν υπάρχει τέτοια) ισορροπία μεταξύ σχεδιαστικών γραμμών του παρελθόντος και του σήμερα.

Σχεδιαστικά η Aston Martin Gauntlet έχει πολλές αναφορές ρετρό αλλά και αρκετά στιλιστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο μέλλον. Συνδυάζει δηλαδή δύο κόσμους χωρίς υπερβολές και με αναλογίες τέτοιες που από μακριά δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ταυτότητα του αυτοκινήτου. Η Gauntlet είναι μια Aston Martin.

Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί πολλές και σημαντικές επιρροές από άλλα μοντέλα της Aston Martin. Μια προσεχτική ματιά σε παραπέμπει σε σχεδιαστικές λύσεις που έχουν υιοθετηθεί από την One-77, αλλά και την παλιά DB3S, ένα αυτοκίνητο που όπως αναφέρει ο Ugur αποτέλεσε γι΄ αυτόν πηγή έμπνευσης για το Gauntlet. Ακόμη υπάρχουν ανακατεμένα μερικά στοιχεία από Maserati GranTurismo με λίγο από Alfa Romeo 8C Competizione.

Αν και δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά, εν τούτοις κάποιοι επιμένουν πως η Gauntlet ίσως αποτελέσει την σχεδιαστική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εξελιχθούν οι επόμενες γενιές των DBS και Vantage V12.

Το επιθετικό λουκ του supercar συνδυάζει εντυπωσιακή μάσκα και σπορ σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Στοιχεία που όλα μαζί σε ενθουσιάζουν. Οι γρίλιες εισαγωγής του αέρα στις πλαινές επιφάνειες (καθαρές και ρέουσες) συνδυάζονται αρμονικά με το DNA της DB3S που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό της Gauntlet.

Η διπλή εξάτμιση με τον διαχύτη στο πίσω μέρος προσδίδει ένα μοντέρνο λουκ. Μικρές λεπτομέρειες στις πλαινές επιφάνειες, όπως για παράδειγμα οι καθρέπτες δίνουν κομψότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου