Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Lucra LC470

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε με πάσα βεβαιότητα, είναι πως η φίρμα Lucra δεν υπάρχει στην αυτοκινητιστική κουλτούρα μας. Και δεν είναι και ντροπή. Όμως, αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Άλλωστε δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου.



Η Lucra λοιπόν υπάρχει. Είναι μια μικρή εταιρία με έδρα το Βανκούβερ στον Καναδά, η οποία εδώ και μισό αιώνα ειδικευόταν στην κατασκευή αυτοκινήτων για αγώνες ταχύτητας σε πίστα. Μια μορφή των μηχανοκίνητων σπορ, που είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τον τελευταίο καιρό, η Lucra προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ετοίμασε το LC470 ένα ανοικτό σπορ μοντέλο, το οποίο σημειώνει κορυφαίους χρόνους και μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση, ταχύτητα και ευελιξία, τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο.

Βλέποντας τις φωτογραφίες του Lucra LC470 διαπιστώνεις πως ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου παραπέμπει σε μοντέλο των 10ετίως του ΄60 και του ΄70. Είναι ένα supercar που με την πρώτη κιόλας ματιά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. O σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει γίνει με την βοήθεια κομπιούτερ ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός αεροδυναμικής, ενώ για να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon και οι αναρτήσεις από αλουμίνιο.

Κάτω από το καπό του Lucra LC470 συναντάμε έναν κινητήρα V8, χωρητικότητας 5.7 λίτρων, η μέγιστη απόδοση του οποίου φθάνει τα 400 άλογα. Με αυτή την ιπποδύναμη το LC470 επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 290 χλμ. / ώρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως το δελτίο τύπου της εταιρίας ξεκινά με την παρατήρηση πως το αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο από την Ferrari F430 ή την Lamborghini Murcielago LP640.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου αντανακλά πλήρως την έννοια racecar. Έτσι το ταμπλό είναι σπαρτιάτικο, χωρίς τίποτα περιττό. Τα καθίσματα είναι μπάκετ, και διαθέτουν αγωνιστικού τύπου ζώνες ασφαλείας 4 σημείων.

Η φίρμα κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό σύστημα διεύθυνσης, που σε συνδυασμό με τις άψογες αναρτήσεις συμβάλουν τα μέγιστα στην εξαιρετική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου