Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Fiat Punto Evo 1.4 MultiAir

Το εσωτερικό του νέου Fiat Punto Evo διακρίνεται για τη μοντέρνα εικόνα που παρουσιάζει. Το ταμπλό αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα, με το κατώτερο να διαθέτει μαλακό πλαστικό καλής ποιότητας, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ευανάγνωστος. Από την άλλη πλευρά, η συναρμογή των δύο μεγάλων τμημάτων του ταμπλό παρουσιάζει μερικά ατοπήματα όσον αφορά στην εφαρμογή τους. Στον τομέα των χώρων, άνετα θα ταξιδέψουν τέσσερις ενήλικες επιβάτες, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις τους. Τέλος, ο χώρος αποσκευών βρίσκεται σε καλά επίπεδα για την κατηγορία, με τη χωρητικότητα να είναι 275 λίτρων.
Η τεχνολογία Multiair των νέων κινητήρων του Fiat Group περνάει και στο νέο Punto Evo. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς να θυσιάζονται η απόδοση και οι επιδόσεις. Στην περίπτωση του Evo 1,4 135 PS, η πραγματική ισχύς είναι μεγαλύτερη από ό,τι ανακοινώνει η Fiat, μιας και στο δυναμόμετρο "έδειξε" 149 ίππους και 245 Nm ροπής, νούμερα που κινούν το αμάξωμα των 1.266 κιλών σε γρήγορους ρυθμούς, σε συνδυασμό με το 5τάχυτο κιβώτιο με τη σχετικά κοντή κλιμάκωση. Τα 0-100 έρχονται σε 8,6 δευτερόλεπτα, η τελική φθάνει τα 200 χλμ. και η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 5,6 λίτρα ανα 100 χλμ.
Στον επαρχιακό δρόμο το Fiat Punto Evo χαρακτηρίζεται ασφαλές, παρουσιάζοντας υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Αν ο οδηγός ξεπεράσει τα όρια, εκεί θα επέμβει διακριτικά το στάνταρ ESP, επαναφέροντας την τάξη. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι ιδανική, μιας και στις στροφές επιτρέπει μικρές κλίσεις στο αμάξωμα, ενώ στους δρόμους της πόλης απορροφά αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, χωρίς να κουράζει τους επιβάτες. Το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση προσφέρει μέτρια αίσθηση και καλή αμεσότητα. Από την άλλη πλευρά, στον αυτοκινητόδρομο, το ιταλικό μοντέλο παρουσιάζεται σταθερό, χωρίς να επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους, ακόμα και με ταχύτητες κοντά στην τελική του. H τιμή του ξεκινά από τα 16.450 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου