Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ford Start Concept

Η Ford παρουσίασε σήμερα στο Πεκίνο –και την διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται εκεί- το Start Concept . Ένα μοντέλο που έχει την φιλοσοφία πολλά σε ένα και αποτελεί την βάση πάνω στην οποία θα εξελιχθεί ένα αντίστοιχο όχημα παραγωγής την επόμενη τριετία.



Η Ford δεν διστάζει να τονίσει, πως το Start Concept δεν είναι αποτελεί απλώς μια σχεδιαστική μελέτη.

Κινείται από ένα τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου EcoBoost. Το όχημα είναι προσανατολισμένο για κίνηση στην πόλη ενώ ο συγκεκριμένος κινητήρας του 1.0 λίτρου προσφέρει ιπποοδύναμη και επιδόσεις που συνήθως βρίσκεις σε μεγαλύτερου κυβισμού μοτέρ (1.400 κ.ε.). Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί υπερτροφοδότη, ενώ η τροφοδοσία του καυσίμου γίνεται με σύστημα άμεσου ψεκασμού. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι κάτω από το όριο των 100 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Γεγονός που δείχνει τον οικολογικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Το Start Concept είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πολυμέσων MyFord Mobile, που επιτρέπει στον οδηγό να λαμβάνει γραπτά μηνύματα ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Παράλληλα, διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως η αυξομείωση της έντασης του κλιματισμού, η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση των αερόσακων, διαγνωστικές λειτουργίες του κινητήρα, μπορούν να ελέγχονται με φωνητικές εντολές του οδηγού.

Για την κατασκευή του Start Concept η Ford έχει χρησιμοποιήσει υλικά όπως το αλουμίνιο (για το αμάξωμα) και ατσάλι (για το πλαίσιο). Έτσι, όπως υποστηρίζει η φίρμα, έχει πετύχει υψηλά επίπεδα αντοχής και χαμηλό βάρος.

«Με το Concept Start, έχουμε στόχο να δείξουμε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, που παραπέμπει σε ένα αυτοκίνητο το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα να αποπνέει ζεστασιά και γοητεία. Παράλληλα θέλαμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο με προσωπικότητα, το οποίο να ευχαριστεί τον οδηγό κατά την διάρκεια των καθημερινών διαδρομών» επεσήμανε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο J. Mays, αντιπρόεδρος της ομάδας σχεδιασμού της Ford Motor Company.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου