Σάββατο 10 Απριλίου 2010

VW Touareg




Το νέο Touareg διακρίνεται για την εμφάνιση που έχει δεχθεί έντονες επιρροές από τις σχεδιαστικές φόρμας που έχει υιοθετήσει η φίρμα σε όλα τα μοντέλα της, τους κατά 20% πιο οικονομικούς σε κατανάλωση καυσίμου κινητήρες και τέλος διατίθεται και υβριδική έκδοση.



Στην υβριδική εκδοχή του Touareg θα «φορά» έναν κινητήρα 3.3 λίτρων, V6, με απόδοση 333 ίππων. Το εν λόγω μοτέρ θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 47 ίππων. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακές με αυτό τον συνδυασμό, αφού αναπτύσσει τελική ταχύτητα 240 χλμ. /ώρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως το υβριδικό Touareg μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες μέχρι 50 χλμ. / ώρα, αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα. Όσον αφορά την κατανάλωση του υβριδικού μοντέλου, αυτή είναι στα 8,2 λίτρα στα 100 χλμ.

Ο μικρότερος κινητήρας είναι ο 3.6 V6 FSI με 280 άλογα ενώ υπάρχουν εκδόσεις ντίζελ V6 TDI με 240 ίππους και V8 TDI με 340 ίππους. Το σύστημα τετρακίνησης είναι το γνωστό 4Motion με το κεντρικό διαφορικό Torsen. Στον έξτρα εξοπλισμό, η V6 TDI έκδοση προσφέρεται με σύστημα 4XMotion.

Peugeot 5 Concept

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου