Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ford Focus RS by Mountune

Καλά – καλά δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε την επετειακή έκδοση του Focus με την κωδική ονομασία RS500 και, από μια εταιρία – μέτρ στις βελτιώσεις (και ειδικά αυτοκινήτων της Ford) έρχεται μια εξ ίσου δυνατή εκδοχή, που προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο αναβάθμισης για τους κατόχους Focus RS. Πρόκειται για το Ford Focus RS by Mountune.

Οι βελτιώσεις - τροποποιήσεις του κινητήρα (που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη) είναι παρόμοιες με εκείνες που αναπτύχθηκαν για την αποκλειστική νέα περιορισμένη έκδοση Focus RS500. Συστήματα που αναπτύχθηκαν από την ομάδα της Ford RS (μετάδοσης) σε συνεργασία με τους ειδικούς στις επιδόσεις του κινητήρα, της Mountune



«Από τη σχέση της Ford με την Mountune έχει προκύψει μια σειρά δυναμικών πακέτων αναβάθμισης των επιδόσεων για τα μοντέλα της φίρμας όπως το Focus ST και νέο Fiesta. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας για το πακέτο του Focus RS θα αποδειχθεί εξίσου επιτυχής» επεσήμανε ο Matthias Tonn, επικεφαλής μηχανικός του Προγράμματος αναβάθμισης του Focus RS500.

«Αν και τα αποκαλυπτήρια της περιορισμένης παραγωγής έκδοσης, του RS500, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας, η δική μας βελτίωση προσφέρει στους κατόχους των Focus RS την επιλογή να κάνουν τα αυτοκίνητά τους ακόμη πιο δυνατά και γρήγορα. Με μια σημαντική παράμετρο που είναι το γεγονός πως η όλη αναβάθμιση τυγχάνει της έγκρισης της Ford» κατέληξε ο Matthias Tonn.

Με τις βελτιώσεις που προσφέρει η Mountune, η ιπποδύναμη του Ford Focus RS έχει αυξηθεί κατά περίπου 50 ίππους. Και από τους 305 PS έως 350 PS, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και η ροπή κατά 20 Nm στα 460 Nm.

Το πακέτο της αναβάθμισης για το Focus RS περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο intercooler, ένα μεγαλύτερων διαστάσεων φίλτρο αέρα, μεγαλύτερης διαμέτρου εξάτμιση , νέα αντλία καυσίμου και βεβαίως νέα χαρτογράφηση του κινητήρα.

Η Mountune προσφέρει μια σειρά από εγκεκριμένες από την Ford βελτιώσεις όπως για τα Focus ST και Fiesta 1.6 Ti-VCT, καθώς και για το προηγούμενης γενιάς Fiesta ST.

Η εμπειρία της Mountune στα μηχανοκίνητα σπορ και τους κινητήρες υψηλής απόδοσης έχει μια ιστορία 20 και πλέον χρόνων. Και η εν λόγω φίρμα είναι αυτή που σχεδίαση το μοτέρ για το Ford Sierra RS500 Cosworth που κέρδισε στην Βρετανία την διάκριση Touring Car Championship το 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου