Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Mercedes SLS AMG Black Series

H Μercedes αναπτύσσει, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, μια ειδική έκδοση του υπέροχου supercar SLS, που αναμένεται να βγει την αγορά το 2013, σύμφωνα με ρεπορτάζ τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο.



Η… σύλληψη για την κατασκευή της ειδικής αυτής έκδοσης βασίζεται σε μια κλασική, θα μπορούσαμε να επισημάνουμε, συνταγή. Ποια είναι αυτή; Περισσότερη δύναμη – χαμηλότερο βάρος. Στην ειδική έκδοση της SLS AMG αναμένεται να δοθεί η ονομασία Black Series και η γερμανική φίρμα κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που θα μοιάζει τόσο πολύ με την κλασική SLS, θα διαθέτει όμως τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η SLS AMG Black Series θα εφοδιάζεται με μια ακόμη δυνατότερη έκδοση του V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων.

Στην τρέχουσα έκδοσή της η SLS AMG αποδίδει 563 ίππους αλλά με τη νέα μορφή της η απόδοση του κινητήρα θα υπερβεί τα 600 άλογα. Κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί με μεγαλύτερη εισαγωγή, αύξηση της συμπίεσης, αλλαγή εκκεντροφόρου και νέα χαρτογράφηση.

Όλες αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό με την μείωση (κατά τουλάχιστον 50 κιλά) του βάρους του γερμανικού supercar, αναμένεται να εκτοξεύσει τις επιδόσεις. Έτσι, η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα αναμένεται να μειωθεί σε κάτω από τα 3,5 δευτερόλεπτα (3,8’’ είναι η τιμή για την SLS AMG) ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 21 χλμ. / ώρα, φθάνοντας τα 332 χλμ. /ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου