Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

VW Milano, το πρώτο "πράσινο" ταξί

Φέρει την ονομασία Milano και αποτελεί μία παραλλαγή του Up, ενός πειραματικού μοντέλου πόλης που είχε παρουσιάσει πρόσφατα η γνωστή εταιρία. Το mini MPV έχει μήκος μόλις 3,73 μέτρα, κάτι που το κάνει μικρότερο από το FOX. Διαθέτει, συρόμενη πόρτα από τη δεξιά πλευρά του αμαξώματος για την άνετη είσοδο των επιβατών στο πίσω μέρος,



Η Volkswagen αναφέρει ότι το Ταξί Milano μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες στις πίσω θέσεις, σε υψηλό επίπεδο άνεσης, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού έχει αφαιρεθεί και ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των αποσκευών.

Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά το Milano, περιλαμβάνεται και iPad τοποθετημένο στο πίσω μέρος του καθίσματος του οδηγού, που επιτρέπει στους επιβάτες να παρακολουθούν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, να ενημερώνονται για το κόστος στης και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό. Παρόμοια πληροφόρηση φτάνει και στον οδηγό σε μεγάλη οθόνη που είναι τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας που το κινεί παράγει 115 ίππους και η ενέργεια παρέχεται από μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 119 χλμ/ώ. , ενώ η αυτονομία του αυτοκινήτου φτάνει τα 300 χλμ.

Σύμφωνα με τη VW ο χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών στο 80% είναι λόγο περισσότερος από μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου