Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Gumpert Apollo

Το όνομα Gumpert παραπέμπει στον Ρόλαντ Γκούμπερτ, τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Audi, στο πετυχημένο πέρασμα που είχε η φίρμα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι πριν μερικές 10ετίες.



Από τότε έβαλε σκοπό της ζωής του να φτιάξει ένα υπεραυτοκίνητο, το οποίο θα αποτελούσε σημείο αναφοράς. Και φαίνεται πως τα κατάφερε με το Apollo. Το εξαιρετικό supercar της Gumpert, το όνομα του οποίου νοερά μας μεταφέρει στο διαστημικό όχημα που βοήθησε τον άνθρωπο να πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στο διάστημα.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Βασίζεται δε επάνω σε ένα χωροδικτύωμα από ατσάλι και σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρία η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι καλύτερη από την McLaren F1.

Ο κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται το Gumpert Apollo είναι το γνωστό twin turbo V8 μοτέρ της Audi, χωρητικότητας 4.2 λίτρων και απόδοσης 650 ίππων. Πριν μερικούς μήνες, η φίρμα παρουσίασε μια ακόμη πιο δυνατή έκδοση, με 700 ίππους.



Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη DSG. Η αλλαγή σχέσεων γίνεται σε 40 μιλισεκόντ.

Με αυτό τον κινητήρα το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ. / ώρα έρχονται σε 9,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα που αναπτύσσει το γερμανικό supercar φθάνει τα 360 χλμ. / ώρα.

Ο οδηγός έχει την δυνατότητα ρύθμισης της ανάρτησης από την καμπίνα. Οι ζάντες των 19 ιντσών με ένα μπουλόνι φέρουν ελαστικά 255/35 εμπρός και 345/35 πίσω. Το Apollo διαθέτει τεράστιους αεριζόμενους δίσκους 15 ιντσών με 8πίστονες δαγκάνες εμπρός και 6πίστονες πίσω. Και με αυτά τα χαρακτηριστικά το αυτοκίνητο ακινητοποιείται από τα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Το εσωτερικό είναι λιτό με καθαρά αγωνιστικές καταβολές. Οι επενδύσεις είναι από δέρμα αλκαντάρα ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός θα πρέπει να … γλιστρήσουν για να καθίσουν στα αγωνιστικού τύπου μπάκετ καθίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου