Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Alfa Romeo Spider Study


Ποια ακριβώς προβλέπεται να είναι η σχεδιαστική κατεύθυνση της επερχόμενης, το 2013, Alfa Romeo Spider; Ιδού μια πρώτη εικόνα της!
Οι σχεδιαστές Alberto Gaiani, Massimo Paparella και Michela Zedda έχουν τη δική τους, πρωτοποριακή άποψη πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα παρουσιάζοντας πρόσφατα μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πρόταση-σπουδή, βασισμένη ασφαλώς στη μορφή της μελλοντικής Spider, στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής σχολής του Μιλάνου σε συνεργασία με την ίδια την Alfa Romeo. Οι επιρροές από την Duetto της δεκαετίας του ’60, αλλά και από την Alfa Romeo Spider του ’90 είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Εξίσου ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι συγκεκριμένη πρόταση υιοθετεί μια μηχανολογική διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα της κατασκευής και την κίνηση στους πίσω τροχούς, επιλογή που αν μη τι άλλο αποτελεί τον πάγιο… πόθο των απανταχού Alfisti.
Όποια και αν είναι τελικά τα ακριβή «σχέδια» της Μιλανέζικης φίρμας, όπως όλα δείχνουν με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, αλλά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του CEO του Γκρουπο Fiat, Σ. Μαρκιόνε, η νέα Alfa Romeo Spider θα βασίζεται σε κάποια από τις υπάρχουσες πλατφόρμες της Chrysler, στοιχείο που αν μη τι άλλο ενισχύει την εκτίμηση περί μεταστροφής στη φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου