Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Mini Beachcomber




Οι Γερμανοί δίνουν το πράσινο φως ώστε το έως τώρα πρωτότυπο Mini Beachcomber να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2012.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με κύριο γνώμονα τις πολύ θετικές κριτικές και τα ευμενή σχόλια που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό «buggy» της Mini στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το χειμώνα που μας πέρασε. Ως εκ τούτου λοιπόν και με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο κενό που παρατηρείται σήμερα στην εν λόγω «κατηγορία» (ουσιαστικά και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Mini Beachcomber πρωταγωνιστεί σ’ ένα γήπεδο δίχως αντιπάλους απέναντι του!), το τετρακίνητο και εμπνευσμένο από το Mini Moke (1964-1993) μοντέλο των Γερμανών αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2012. Προς επιβεβαίωση των προθέσεων της μάρκας να προχωρήσει στην παραγωγή του Beachcomber, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της μάρκας, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του τελευταίου δήλωσε με νόημα πως «όλα τα πρωτότυπα μοντέλα που έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς, μπήκαν τελικά στο στάδιο παραγωγής».
Υπενθυμίζουμε πως από το Beachcomber, στην πρωτότυπη αν μη άλλο εκδοχή του, απουσιάζουν οι μεσαίες κολώνες του αμαξώματος (pillars B), οι… κλασσικές πόρτες, καθώς και η οροφή (σ.σ.: σε περίπτωση βροχής, ο οδηγός του θα μπορεί να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες μια πάνινης και πλήρως πτυσσόμενης κουκούλας). Αυτονόητο είναι πως το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι μεγαλύτερο ακόμα και σε σχέση με το επίσης τετρακίνητο Countryman, ενώ σαφής είναι και ο συγκριτικά πιο «περιπετειώδης» χαρακτήρας των ελαστικών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου