Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Brabus SL65 Black Series Stealth




Θυμάται κάποιος την Brabus Vanish; Ήταν μια Mercedes SL 65 AMG Black Series η οποία απέδιδε 800 ίππους και κατασκευάσθηκε σε ένα και μοναδικό αντίτυπο, ειδικά για έναν πελάτη από το Ντουμπάι.



Λοιπόν, η Brabus έκανε ξανά το θαύμα της. Με την διαφορά ότι αυτή τη φορά η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου ξεπερνάει τα 800 άλογα και, για να διαφοροποιηθεί από το Vanish, έδωσε στο νέο δημιούργημά της -που βεβαίως βασίζεται στην Vanish - την ονομασία Stealth. Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό, η συγκεκριμένη ονομασία προέρχεται από το αόρατο (από τα ραντάρ) πολεμικό αεροπλάνο, που θεωρείται και είναι ένα υπερόπλο για τον στρατό των ΗΠΑ. Και αυτή την φορά, ο πελάτης που παρήγγειλε το συγκεκριμένο όχημα, είναι –και αυτός- από το Ντουμπάι.

Πρόκειται για την στάνταρ έκδοση της Mercedes SL65 AMG Black Series η απόδοση της οποίας φθάνει τους 670 ίππους. Η Brabus έχει προχωρήσει σε μια σειρά αισθητικών και μηχανικών βελτιώσεων, «εκτοξεύοντας» την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου στους 820 ίππους.

Αυτή η … εκτόξευση της ιπποδύναμης κάνει το Stealth την πιο γρήγορη έκδοση της Mercedes SL65 AMG Black Series που έχει ποτέ φτιάξει η Brabus. Όσο για τους λόγους για τους οποίους κατασκευάσθηκε;

Κάποιοι θα πιστέψουν πως η δημιουργία του έγινε προκειμένου ο κάτοχός του να μπορεί να ξεφεύγει εύκολα από τα ραντάρ της Αστυνομίας. Λάθος όμως.

Δεδομένου πως τόσο ο ιδιοκτήτης της Vanish, όσο και της Stealth είναι Άραβες και μάλιστα κατοικούν στην ίδια γειτονία του Ντουμπάι, η ειρωνεία της ιστορίας είναι πως τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάσθηκαν με ένα και μόνο σκοπό. Να ικανοποιήσουν την φιλοδοξία τους, να έχουν στην διάθεσή τους την ταχύτερη Mercedes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου