Σάββατο 8 Μαΐου 2010

MINI Cooper S

Να που φθάσαμε να το δούμε κι αυτό. Ποιο; Οι 184 ίπποι της έκδοσης CooperS του δημοφιλούς Mini να είναι λίγοι. Όπως και οι 211 ίπποι της ειδικές έκδοσης CooperS John Cooper Works (JCW).



Και πως καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα; Μα από τα τρία πακέτα βελτίωσης των Mini Cooper S και JCW από την εταιρία Nowack Motors. Τα πακέτα βελτίωσης φέρουν την ονομασία Ν210, Ν230 και Ν260, με τα δύο τελευταία να αφορούν αποκλειστικά το JCW.

Το πακέτο Ν210, όπως σωστά μαντέψατε εφοδιάζεται με κινητήρα 210 ίππων. Το γνωστό τούρμπο μοτέρ που κινεί το Mini CooperS διαθέτει άλλο προγραμματισμό, νέα φίλτρα αέρα και νέα χαρτογράφηση και η απόδοσή του έχει αυξηθεί κατά 26 ίππους.

Το πακέτο Ν230 , με τους 230 ίππους, περιλαμβάνει εκτός όλων των παραπάνω και μιας υψηλής απόδοσης σπορ εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα, ένα φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής και νέα χαρτογράφηση.

Το πιο εντυπωσιακό πακέτο είναι –πέραν κάθε αμφισβήτησης- το N260. Παρέχει ένα μηχανικό σύνολο που αποδίδει 260 ίππους και περιλαμβάνει: Nowack Motors εκκεντροφόρους υψηλών επιδόσεων. Νέο σύστημα παροχής καυσίμου και ανάφλεξης εξελιγμένο επίσης από την Nowack. Υψηλής απόδοσης από ανοξείδωτο χάλυβα σύστημα εξάτμισης. Βελτιστοποιημένο σύστημα ψύξης, μια βελτιστοποιημένη εισαγωγή αέρα, φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, νέα χαρτογράφηση του κινητήρα.

Πέρα πάντως από τις μηχανικές βελτιώσεις, η Nowack προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων αναβάθμισης. Όπως για παράδειγμα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης, ζάντες 18 ιντσών ενώ μπορεί να κατασκευάσει κατόπιν παραγγελίας ότι ζητήσει ο ιδιοκτήτης του Mini. Ακόμη, για όσους το επιθυμούν η Nowack προσφέρει επίσης πλήρη δερμάτινα καλύμματα κατασκευασμένα από κορυφαίας ποιότητας δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου