Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Porsche Cayenne CLR 550 GT by Lumma Design


Η νέα Cayenne, πέραν κάθε αμφιβολίας είναι πολύ όμορφη και σαφώς πιο ελκυστική σχεδιαστικά από το προηγούμενο μοντέλο, που ήταν… μονοκόματο και χωρίς προσωπικότητα.



Τώρα πλέον, με την Cayenne της δεύτερης γενιάς, η Porsche απέκτησε έναν άξιο ανταγωνιστή της BMW X5. Αλλά η Lumma Design δεν φαίνεται να μένει σε αυτή την διαπίστωση και θέλει να πάει ένα βήμα πιο πέρα με το εντυπωσιακό πακέτο εμφάνισης, με την κωδική ονομασία CLR 550 GT, που προσφέρει για το SUV της Porsche.

Προς το παρόν πάντως, η όλη ιδέα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πιστή καλλιτεχνική απεικόνιση. Όμως η Lumma ετοιμάζει πυρετωδώς το πακέτο, προκειμένου να ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες των Cayenne.

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει:

1ον. Ένα πρόσθετο εμπρός σπόιλερ με επανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης.
2ον. Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.
3ον: “Φρύδια” στα φωτιστικά σώματα.
4ον. Νέα φτερά στους τροχούς και εντυπωσιακές ποδιές στο κάτω μέρος των θυρών και του αμαξώματος.

Και...

5ον.
Έναν χρωματικό τόνο από carbon fiber στο φινίρισμα του εμπρός μέρους.

Επίσης από καρμπόν και κέβλαρ θα είναι κατασκευασμένες οι γρίλιες της μάσκας στο εμπρός μέρος. Και αυτό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Χαμηλά στο αμάξωμα ξεχωρίζουν οι νέες ζάντες πολλών ακτίνων, που είναι τεράστιες σε μέγεθος (23 ιντσών). Μάλιστα είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να οδηγούν τον αέρα κατ΄ ευθείαν στο σύστημα πέδησης για την καλύτερη ψύξη των δίσκων.

Τέλος στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο επάνω μέρος αλλά και ένας πρόσθετος διαχύτης στο κάτω μέρος του πίσω προφυλαχτήρα. Παράλληλα μια δεύτερη αεροτομή, από ανθρακονήματα στο κάτω μέρος του πίσω παρμπρίζ συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Το όλο σύνολο ολοκληρώνεται με ένα πραγματικά μοναδικό σύστημα εξάτμισης με τριπλή εξαγωγή.

Όσοι διαθέτουν μια Cayenne και ενδιαφέρονται για το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης που προσφέρει η Lumma, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στην συγκεκριμένη εταιρία. Αφού, το πακέτο που βλέπεται στις φωτογραφίες είναι απλά για επίδειξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου