Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

LCC Lightning GT

Το LCC Lightning GT είναι αγγλικό προιόν. Εμφανισιακά φέρνει σε ότι καλύτερο θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει στον χώρο των supercar ενώ οι επιδόσεις μοιάζουν εκπληκτικές. Στοιχεία δε, όπως η υψηλή ιπποδύναμη και η εξαιρετική επιτάχυνση είναι μερικά μόνο από, τα πολλά (εντυπωσιακά) χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου.



Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται από την Lightning Car Company. Η λύση που έχουν υιοθετήσει οι Άγγλοι για την κίνηση του αυτοκινήτου είναι η τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό. Κάτι που σημαίνει εκτός όλων των άλλων πλεονεκτημάτων πως το LCC Lightning GT διαθέτει μια μορφή τετρακίνησης, που εγγυάται καλύτερη πρόσφυση στο δρόμο και υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Η συνολική ιπποδύναμη του εντυπωσιακού supercar φθάνει τους 700 ίππους ενώ το LCC Lightning GT χρειάζεται μόλις 4 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα. Άλλωστε, δεν φτάνει να δείχνει εμφανισιακά πως είναι supercar. Πρέπει να το αποδεικνύει και με τις επιδόσεις του.

Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται από το την παροχή του οικιακού ρεύματος. Και εδώ υπάρχει άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο για το αυτοκίνητο: Σύμφωνα με τους κατασκευαστές απαιτούνται μόλις 10 λεπτά της ώρας για την πλήρη φόρτισή τους. Χρόνος που δεν συναντάτε σε κανένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο.



Παράλληλα, κατά την κίνηση του αυτοκινήτου η ενέργεια που εκλύεται κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος μετατρέπεται σε ηλεκτρική φορτίζοντας τις μπαταρίες. Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι η αυτονομία του αυτοκινήτου, η απάντηση είναι πως φθάνει τα 400 χλμ. Δηλαδή με έναν πρόχειρο υπολογισμό για πάει κάποιος από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη θα χρειασθεί μια μικρή στάση 10 λεπτών για να φορτίσει τις μπαταρίες.

Όπως συνηθίζεται στα supercar , το βάρος του αυτοκινήτου πρέπει να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Γι΄ αυτό τον λόγο οι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος υλικά όπως ανθρακονήματα και Kevlar.

Η εταιρία αναφέρει πως οι μπαταρίες δεν χρειάζονται καμία συντήρηση, στην κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί νανο-υλικά από τιτάνιο (NanoSafe) και ο χρόνος ζωής τους προσδιορίζεται στα 12 χρόνια.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε την πολυτέλεια στο εσωτερικό και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, τότε μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα ενός αυτοκίνητου που … έρχεται από το μέλλον.

Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα όνειρα, υπάρχει πάντα κάτι που τα χαλάει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό αφορά στην τιμή του αυτοκινήτου η οποία προσδιορίζεται στα 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου