Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Audi A9

Αυτό είναι το Α9 ένα πειραματικό σπορ σεντάν μοντέλο, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση της Audi στο BMW Vision concept. Και πρόκειται για ένα κόνσεπτ που δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Daniel Garcia από την Ισπανία.



Ακριβώς όπως η BMW προσπάθησε να εφεύρει (ή να δημιουργήσει) μια νέα αγορά με το μοντέλο της 5-Series GT, το Α9 Audi θα έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια καινούργια κατηγορία. Με κυρίαρχα στοιχεία την υπερβολή στην εμφάνιση και την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στα πολυτελή σπορ μοντέλα. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που μπορεί να αποδειχθεί ένας τεχνολογικά προηγμένος «δολοφόνος» για Porsche Panamera.

Ο Garcia αναφέρει ότι κάποιες από τις γραμμές που υιοθέτησε στην κατασκευή του Α9 είναι εμπνευσμένες από τα κτίρια του (συμπατριώτη του) αρχιτέκτονα Santiago Calatrava στη Βαλένθια.

Όσο για το αδιαφανή εμπρός-οροφή, είναι κατασκευασμένη από νανοτεχνολογικά υλικά που δίνουν στον οδηγό την δυνατότητα να καθορίζει ο ίδιος το χρώμα.

Μέχρι τη στιγμή που η αγορά θα ήταν πρόθυμη να δεχτεί τέτοια αυτοκίνητα, το δημιούργημα του Garcia θα μπορούσε να κινείται από κινητήρα βενζίνης, αντί των ηλεκτροκινητήρων που προτείνει στο πρωτότυπο που δημιούργησε ο Ισπανός σχεδιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου