Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Tesla S


H αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla Motors είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της, αυτή τη φορά στην κατηγορία των πολυτελών σεντάν με σπορτίφ χαρακτηριστικά.
Το νέο Tesla S, όπως θα ονομάζεται, θα κάνει το ντεμπούτο του το 2012 και θα κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού περί τα 50.000 δολάρια. Ασφαλώς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το εντυπωσιακό Tesla Roadster, το Tesla S θα είναι ηλεκτροκίνητο, χωρίς όμως να υστερεί σε επιδόσεις και σπορτίφ χαρακτήρα. Τα μόνα στοιχεία που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά (πέρα ασφαλώς από τη μορφή των εξωτερικών επιφανειών του αμαξώματος) όσον αφορά τον τεχνικό τομέα είναι ότι θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βάρος περί τα 1.700 κιλά και μήκος 4,98 μ. Σύμφωνα με τις επιδιώξεις των ιθυνόντων της εταιρείας, η αυτονομία κίνησης του Tesla S θα υπερβαίνει τα 480 χλμ., ενώ θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,6 δλ.
Το αυτοκίνητο έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, με τη μοναδική προς το παρόν «έλλειψη» να αφορά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τον προμηθευτή του συστήματος μετάδοσης.
Στα μακροπρόθεσμα πάντως σχέδια της εταιρείας από το Silicon Valley εντάσσονται τόσο η εξέλιξη και κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες), οι οποίοι θα εξοπλίζουν τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις επερχόμενων μοντέλων της Mercedes (νέα A-Class και Smart), εταιρεία που κατέχει το 8% των μεριδίων της Tesla Motors, όσο και η παρουσίαση ενός ακόμα νέου οχήματος στην κατηγορία των πολυτελών crossover.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου