Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Chevron GR8

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο έξι μήνες από την στιγμή που η Chevron (ιδρύθηκε το 1965 από τον Derek Bennett ενώ τώρα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Westfield Sportscars) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου.



Αν και το διάστημα θεωρείται μικρό, εν τούτοις η φίρμα πέτυχε τον στόχο της και, πριν λίγες ημέρες το Chevron GR8 παρουσιάσθηκε σε αγώνες στην Μεγάλη Βρετανία.

Η δουλειά που έκανε η Chevron και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, θεωρείται και είναι εντυπωσιακή. Όπως άλλωστε θα περίμενε ο καθένας από μια εταιρία με ιστορία στην κατασκευή γρήγορων αυτοκινήτων με αγωνιστικό πρόσωπο.



Η GR8 Chevron είναι ένα ελαφρύ αγωνιστικό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από ένα μικρής απόδοσης κινητήρα με 255 ίππους. Το μοτέρ είναι υπερτροφοδοτούμενο, 2.0 λίτρων κατασκευάζεται από την Cosworth, και είναι τοποθετημένο στο κέντρο του συμπαγούς αμαξώματος που είναι κατασκευασμένο από χάλυβα (το πλαίσιο) και fiberglass (αμάξωμα).

Η Chevron, θεώρησε προφανώς ότι η κατασκευή του αμαξώματος του αυτοκινήτου από carbon θα εκτόξευε την τιμή του, και αυτός είναι ο λόγος που υιοθέτησε την λύση του fiberglass.

Ήδη, τα πρώτα GR8 Chevron έκανα πρεμιέρα σε αγώνα που διοργανώθηκε στην πίστα του Σιλβερστόουν και στην 19 Ιουνίου θα πάρουν μέρος σε αγώνα στην πίστα του Μπράντς Χατς.

Η τιμή του αυτοκινήτου σύμφωνα με πληροφορίες είναι στα 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου