Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το νέο PPI R8 Razor GTR... προκαλεί

PPI R8 Razor GTR. Ένα supercar το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2009, στην διάρκεια της έκθεσης στο Έσσεν της Γερμανίας που είναι αφιερωμένη στο tuning.



Πρόκειται για ένα δημιούργημα του γερμανικού βελτιωτικού οίκου PPI Automotive, το οποίο βασίζεται επάνω στο (εξαιρετικά δημοφιλές είναι αλήθεια) Audi R8. Άλλωστε μια προσεχτική ματιά αποδεικνύει του λόγου το αληθές, έστω και αν απουσιάζει το κλασικό σήμα της φίρμας.

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων «έγδυσε» το αμάξωμα του R8 και αντκατέστησε όλα τα κομμάτια με carbon. Μια κίνηση απαραίτητη για την μείωση του βάρους. Ανάλογες τροποποιήσεις δέχθηκαν τόσο το σασί όσο και η καμπίνα των επιβατών με εκτενή χρήση αλουμινίου και μαγνησίου.

Στο τέλος το βάρος του αυτοκινήτου μειώθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα το PPI R8 Razor GTR να είναι 40 κιλά ελαφρύτερο απότο Audi R8 V10. Μηχανικά αποδίδει 580 άλογα με 60 κιλά ροπής με τον κινητήρα να έχει την δυνατότητα να φθάνει μέχρι τις 7400 στροφές το λεπτό. Τα 0-100 έρχονται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 332 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό τώρα, τα πάντα είναι άκρως σπορτιβ. Με τα καθίσματα να είναι αγωνιστικού τύπου κατασκευασμένα από carbon. Στις επενδύσεις κυριαρχεί το δέρμα Onyx Nubuck με τα ανθρακονήματα. Σε όλο αυτό το διάκοσμο η PPI έχει προσθέσει πορτοκαλί τελειώματα και ραφές στα καθίσματα

Στο μηχανικό κομμάτι τώρα το PPI R8 Razor GTR διαθέτει: custom τουρμπίνα, νέα εξάτμιση αγωνιστικού τύπου και φίλτρο εισαγωγής τεχνολογίας ram-air.

Οι ζάντες, είναι 19 ιντσών για τους εμπρός τροχούς και 20 ιντσών για τους πίσω και είναι και αυτές κατασκευασμένες από carbon. Ενώ τα ελαστικά με τα οποία εξοπλίζεται το αυτοκίνητο είναι τα Michelin Pilot Sport 2.

Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ενώ η PPI έχει τοποθετήσει ένα υδραυλικό σύστημα που μπορεί να ανυψώσει το αυτοκίνητο κατά 45mm ώστε να μπορεί να παρκάρει άνετα σε υπόγεια garage.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου